Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Och så var dom redan...

8 veckor gamla, tiden har verkligen gått fort, känns som att jag nyss satt och var jätte orolig i väntrummet på Strömsholms djurklinik. Dom små liven fick en trög start men idag är dom hur pigga och krya som helst och deras vikter är kanonbra så jag är så glad nu. Båda valparna stannar i kenneln, så jag kommer inte åka och besikta och vaccinera dom förens dom är 12 veckor gamla.

Deras namn dom fick på stamtavlorna (L. Gutta & L. Gåva) blir inte deras tilltalsnamn som jag tänkte från början, nu när man "lärt känna" dom så har deras namn kommit och Gåva kommar kallas Rakel Spektakel och Gutta kommer kallas Dag-Otto, det är verkligen passande namn på dom små busfröna.

Lillaing´s Gåva "Rakel Spektakel" 8 veckor

Lillaing´s Gutta "Dag-Otto" 8 veckor

Mina små sötnosar

Fler bilder finns i galleriet *Valpkull G men jag kommer givetvis göra egna album i galleriet till dom och sen ega undersidor som dom andra har, men den uppdateringen tar jag någon dag då det är dåligt väder och vi inte är ute lika mycke som nu.

Kram från mig och alla fjärilarna

 

Söndagen den 27 juli 2014 kl. 23:01

BLOGGEN | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

7 veckor idag

Ja nu har dom små tussarna blivit hela 7 veckor, dom växer och mår bra, busar och biter och äter och skiter, precis som det ska vara.

Torra kulor var poppis så det har vi övergått till nu, dom är duktiga på att dricka vatten och sen får dom fil, mamma Smulan tuttar dom lite men ytterst sällan nu, är inte ens säker på att dom får i sig något, men Smulan busar en hel del med dom. Blozza och Flingan har fått träffa valparna och Flingan tycker ju det är jätte skoj men små tussar, Blozza accepterar dom men är lite får hård i leken så dom känner sig nertrykta och gömmer sig, men dom har ju varandra och dom busar och har så roligt.

Detta med att försöka fota dessa vildingar är inte lätt, blir inte bra skärpa alls och försöka få dom att prosera på bordet är inte heller det lättaste. Dom gillar det inte vilket bilden på dom tillsammans skvaldrar om.


Lillaing´s Gåva "Rakel Spektakel" & Lillaing´s Gutta "Dag-Otto"


"Rakel Spektakel"


"Dag-Otto"

Ja nu börjar dom likna mer hundar än tussar, men söta som socker är dom fortfarande.

Ja med dom små är det bra och ja även dom vuxna förutom Måniq som fått livmoders inflammation nu efter löpet, men hon äter medicin och mår bra nu så jag hoppas det försvinner och vi slipper nu antibiotika. Måniq har aldrig haft det förut men nu under detta löp fick hon analsäcks inflammation och har förmodligen fått in baklterier, jag hoppas det är så och att hon inte får det mer. Hade ju min gamla tax Samantha som fick det vid varje löp och det är inte roligt, hon var för gammal för att kunna sövas tyckte jag så jag vågade aldrig kastrera henne, men om Måniq fortsätter få det så är frågan om jag inte låter henne bli det, hon ska ju ändå inte ha fler valpar men det får framtiden avgöra hur det blir med den saken.

Hoppas ni alla har det skönt i sommarvärmen som äntligen kom, jag sitter ute på gården och läser medans hundarna strosar runt, tuggar ben, busar eller bara softar i skuggan, underbart är det iaf.

Kram från mig och flocken

 

Söndagen den 20 juli 2014 kl. 23:11

BLOGGEN | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Oj vad tiden går fort, G-kullen 6 veckor redan

Ja tiden bara rusar fram och idag blir min G-kull 6 veckor, så då har dom blivit vägda och fått klona klippta som vanligt men även blivit avmaskade.

L. Gåva & L. Gutta 6 veckor

Nu har dom fått börja vara ute mer och det är full fart på dom båda två, Gåva eller Rakel (Spektakel) som vi kallar henne är mer vild än tam tror jag, en riktig liten busunge och huggorm, bita och kampa med mina kläder är jätte skoj. Gutta vilket han även kallas är lite lugnare, en stabil liten kille är han men visst han är busig han med och sliter gärna i kläderna och biter i fingrarna, precis som det ska vara med små valpar

Massa bilder är fotade också under veckan.

Rakel (Spektakel) springer genom tunneln

Rakel (Spektakel) sliter och släpar på tunneln

Gutta äter gräs

Gutta in action

Snälla, goa och tålmodiga moster Breenze pussar gärna dom små fast dom hoppar på och biter i henne

Även gamla moster Sasha kan vara en snäll lektant och låter sig gärna bli jagad av dom små, bättre fly än..... bli biten av sylvassa små tänder

Båda är dom duktiga på att dricka vatten vilket är jätte bra då vi haft tropisk värme så vätska behövs verkligen.

Valparna vill så gärna tutta men mamma Smulan tycker dom kan busa med henne istället, ja Smulan tuttar dom bara en gång per dygn nu och det sent på kvällen och jag ser riktigt hur hon lider av dom små vassa tänderna. Men valparna är jätte duktiga på att äta foder och nu har jag slutat mosa kulorna så dom får tugga i sig hela blöta kulor vilket dom verkar tycka om, ska börja ställa in lite torra kulor till veckan så dom själva får välja om dom vill äta blöta eller torra.

Viten på dom ser ni i valplådan och jätte många fler bilder i galleriet *Valpkull G om ni vill se fler bilder.

Kram från mig och flocken

 

Söndagen den 13 juli 2014 kl. 22:33

BLOGGEN | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

5 veckor och mycket bilder

Tiden rusar iväg och nu är valparna redan 5 veckor och dom växer och går upp i vikt riktigt bra nu, deras vikter ser ni i valplådan.

Lillaing´s Gåva

Lillaing´s Gutta

 

 

Mycket har hänt den senaste veckan för dom små, dom har flyttat från valplådan nu och bor nu i en av boxarna och först var det lite läskigt tyckte Gåva men nu är det full fart på dom små dom korta stunderna dom är vaken.

Värmen kom ju så dom har även fått prova på att komma ut i det gröna och det var helt okej för mamma Smulan var ju ute och dom fick tutta, samtidigt fick dom träffa snälla "moster" Breenze.

Breenze är nog den snällaste hund man kan leta efter Hon är verkligen den perfekta hunden för att låta valpar träffa andra hundar än sin mamma.

Idag har dom verkligen busat runt ute, både med varandra och med mig, min foppatoflor är goda, dra i min tröja var skoj och bita mig i fingranra.

Jätte många fler bilder finns i galleriet * Valpkull G om ni vill se.

Kram från mig och flocken

 

 

Måndagen den 7 juli 2014 kl. 01:00

BLOGGEN | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Lillaing´s kennel
Liten seriös uppfödning av Phaléne i lugn hemmamiljö.
Jag avlar endast på sunda och friska hundar med bra exterör och metaltitet. Mina hundar lever som familjemedlemmar och valparna får umgås i centrum och får mycke uppmärksamhet, blir sociala och vana vid andra hundar och alla ljud som förekommer i ett hem.

 

Kategorier

BLOGGEN

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.
 Choose your language