Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

4 veckor

Idag blir G-kulle 4 veckor, tiden rusar iväg och dom små växer och har börjar leka lite nu.


Lillsing´s Gåva


Lillaing´s Gutta

Jätte många bilder är uppladdade i galleriet * Valpkull G, Valplådan är uppdaterad med vikten deras.

Dom har så klart fått börja äta lite fast mat också, köttfärs var gott och nu blandas det i lite valpfoder också för att sen så småningom ha fasat ut köttfärsen helt.

Busiga är dom och lilla prasliga kattunneln har dom fått och ett litet mjukisdjur och roligt har dom.

Gutta har dragkamp med bollen som sitter i tunneln

Gåva brottas med nallen

Av att äta mat och busa runt blir man trött och då kan man mysa ihop sig och sova gott.

Kram från mig och flocken

 

Söndagen den 29 juni 2014 kl. 23:19

BLOGGEN | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

3 Veckor

Idag blir G-kullen 3 veckor och dom växer så det knakar, mamma Lillaing´s Eulalia "Smulan" är en jätte duktig mamma. Det är rent och tyst i lådan och valparna riktigt runda och goa.

Har funderat hit och dit på detta med namn och det kan verkligen få en att bli lite tokig, hanen kom jag på rätt fort vad jag ville döpa honom till men tiken har jag fått några extra gråa hår av att komma på, men nu har jag iaf bestämt mig och gossen ska få heta Lillaing´s Gutta och tösen ska få heta Lillaing´s Gåva.

Bilder har jag fotat så klart, här kommer tösen

Lillaing´s Gåva

och gossen

Lillaing´s Gutta

Lite småbus har man börat se i lådan nu

Tycker dom är rätt lika varandra förutom att tiken är vit och svart och hanen vit och röd

Fler bilder i galleriet Valpkull G  och vikten ser ni på undersidan Valplådan.

Kram från mig, alla fjärilarna och resten av flocken

 

Söndagen den 22 juni 2014 kl. 22:02

BLOGGEN | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Glad midsommar

 

Fredagen den 20 juni 2014 kl. 09:02

BLOGGEN | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

2 veckor idag

Ja den 1 Juni kom min G-kull till världen genom kejsarsanitt, Smulan började visa tecken på valpning på förmiddan den 31 Maj, mitt på dagen kom vattenblåsan och en stund senare gick vattnet, men sen hände inget mer och hennes värkarbete började sakta men säkert avta, hon var så trött. Så på kvällen ringde jag Strömsholms djurklinik och pratade med en veterinär och hon ville att jag skulle komma in och skulle hon föda i bilen så kunde vi vända och bara ringa och meddela detta. Men Smulan somnade så gott i bilen och hon är ingen bil åkande hund normalt så inget hände på vägen, när vi kom fram togs en röntgen för att se hur valparna låg och hur många det var. Valparna låg precis rätt och det var två stycken, jag fick se bilden och såg att valparna var för stora för att hon skulle klara av att föda dom normalt. Veterinären sa att dom kunde sätta in dropp och vi gjorde ett försök att hon skulle föda normalt men jag sa nej då jag inte ville riskera tiken och valparns så det fick bli ett snitt istället.

Sen fick vi vänta, dom satte in dropp på Smulan för att hon hållt på så länge och inte skulle vara uttorkad när hon skulle sövas, så inte förens vid 3 på natten tog dom med henne i på operationen och så började den nervösa väntan och det tog sån TID fast dom sa att det skulle gå så fort. Så när klockan var 4 började jag verkligen vara orolig att något gått jätte fel, men så dök sköterskan upp med något i handen och visade mig två fingrar. Så JAAAA dom hade lyckats plocka ut båda valparna och dom mådde bra, så jag fick valparna i famnen och sitta och vänta på att Smulan skulle komma ut. När veterinären kom ut med Smulan så sa hon att hon inte ville somna och därför hade det tagit sådan tid, lilla hjärtat mitt. Sen fick jag valparna att tutta och sen ta ut Smulan en sväng och sen pkte vi hem.

Sen började den jobbiga veckan, valparna tappade i vikt vilket inte är ovanligt alls, men sen brukar dom gå upp i vikt men dessa två gick upp några gram och sen rasade dom igen eller låg stilla i vikt. Mjölken rann inte till ordentligt heller och jagsov lätt och såg till att dom tuttade en gång i timmen första dygnen och vägde dom 2-3 gånger per dag. Fjärde dagen började mjölken rinna till men då hade jag börjat räkna bort dom faktiskt, naturen har sin gång och röjer dom svaga och jag kände verkligen att detta var inte roligt alls, men sånt är baksidan av att föda upp. Men så började dom öka, sakta men säkert gick dom upp något gram per dygn och jag började försiktigt hoppas att dom skulle klara sig och idag är dom 2 veckor gamla, ögonen har dom öppnat och dom går stadigt upp i vikt nu så nu är jag säker påa tt dom kommer klara sig, dom första två veckorna är ju dom mest kritiska.

Så här en bild på dom små underverken.


Hane och Tik

Hanen är vit och röd och väger idag 243 g och tiken vit och svart och väger idag 270 g


Hane och Tik

Smulan har inte haft några komplikationer av snittet och idag tog jag bort stygnen, ont har hon haft så klart och ätit dåligt har hon gjort första tio dagarna men nu är hon mer matfrisk och hon tar så väl hand om sina småttingar, en jätte duktig mamma är hon.

Finns någon mer bild i galleriet "Valpkull G" och fler kommer med tiden men jag har dels haft problem med datorn och sen inte fotat så mycket pga att dom vacklat så i vikt och jag har inte vetat hur det skulle gå, men bilder kommer mer.

Kram från en glad Inger och flocken

 

Söndagen den 15 juni 2014 kl. 23:20

BLOGGEN | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Lillaing´s kennel
Liten seriös uppfödning av Phaléne i lugn hemmamiljö.
Jag avlar endast på sunda och friska hundar med bra exterör och metaltitet. Mina hundar lever som familjemedlemmar och valparna får umgås i centrum och får mycke uppmärksamhet, blir sociala och vana vid andra hundar och alla ljud som förekommer i ett hem.

 

Kategorier

BLOGGEN

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.
 Choose your language