Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Valplådan på plats

Ja idag har jag haft lite pyssel, satt upp valplådan, tagit fram allt som behövs, kokat och rengjort alla saker nåogra och allt ligger sterilt nu. Handdukar, våg, block, penna, tidningar mm är framplockat. Ja allt har ju varit undanstoppat länge, drygt två år sen jag hade valpar så nu är det så spännande och känns så roligt att äntligen få en massa små tassar här hemma.

Idag är hon inne på dag 55 räknat från första parningen, jag hittade bilder på Måniq då hon väntade första kullen fotad på dag 55, hittade även en bild på Kia som var fotad dag 55 , så nu har jag klippt ihop dom så nu kan ni gissa på.


Klicka gärna på bilden så blir den större.

Ja hur många tror ni hon har där inne?

Jag tror nog hon har iaf 5 st.

Ja magen börjar vara ganska stor nu, denna bild är fotade på dag 53, alltså i Måndags.


Det börjar verkligen vara jobbigt nu.


Blozza har inspekterat valplådan och hon verkar ha godkänt den för hon la sig i bädden och låg där länge innan hon hoppade ur, Senare tog hon en tjurmuskel och hoppade in och låg och tuggade på den. Ja man ser på bilderna att hon verkar nöjd med sitt blivnade valpläger.


Nöjd liten tjeje


Ja nu är det spännande, lilla söta Blozza ska bli mamma för första gången Nu hoppas jag bara att allt går bra och att både valparna och mamma Blozza mår bra när det är klart.

Kram från mig och hela flocken

 

Onsdagen den 26 februari 2014 kl. 23:15

BLOGGEN | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

7 Veckor

Ja nu har Blozza gått in i vecka 7 från första parningen räknat och man ser på henne att det börjar vara lite jobbogt med allt som händer i kroppen nu. Man ser på hennes ögon så något med behöver jag inte skriva eller hur

Ja lilla gumman, svansen hänger rakt ner, ögonen ser så ledsna ut.

Lite bred över ryggen har hon blivit, jag har tyvärr ingen våg att väga henne på men jag måttade hennes midja när hon just blivit parad och hennes midja har ökat med 7 cm nu.

Jag kände rörelse idag okcså så något finns det där inne, frågan är bara hur många. Jag har sökt reda på bilder på Måniq när hon var på dag 57 och som ni vet fick hon ju 6 valpar så jag tänkte fota liknande bild på Blozzas mage då hon är på dag 57 och klippa ihop så kan man se skillnaden lite bättre. Jag tror nu mer på 4-5 än 5-6 som jag gissade i förra bloggen men som jag då skrev så kommer jag ändra mig många gånger innan dom är födda Men några bilder på magen nu då hon är i vecka 7 har jag fotat så dom som vill får gissa vidare om man vill ändra sig vilket jag gör och kommer göra många gånger haha...

Ja Blozza kallas för korven nu hihi så nu har jag en köttbulle och en stoppad korv Smulan kallar jag köttbullen men hon är varken dräktig eller tjock men hon ser ut som en köttbulle iaf hihi

Ja vi hade ju vårkänslor här men tror ni inte det vräkte ner 1 dm tung blöt äcklig vit snö igår och idag har det regnat och varit nästan storm, inte kul alls och helt onödigt enligt mig då vi faktiskt hade barmark, men det ska visst bli + 10 grader igen och det ser jag fram emot. Längtar efter våren och värmen nu.

Kram från mig och hela flocken, hoppas ni alla får en fin helg !!

 

 

Fredagen den 21 februari 2014 kl. 18:32

BLOGGEN | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Väntans tiden

Ja nu går jag i väntans tider, så spännande så Nu är Blozza 6 ½ vecka gången från första parningen räknat och dräktig är hon helt klart och nu är det ju allt händer, man kan nästan se från dag till dag hur tjock hon blir och snart borda jag kunna känna rörelser ocksåwiii så spännande det är. Några bilder på Blozza tagna nu den 16 och 17 Februari, tror säkert ni ser att hon är tjock, rund och go om magen, ingen tvekan om att hon skulle vara tom iaf. Så nu hoppas jag allt flyter på som det ska och allt går bra när det är dax för valpningen.


Fotat 16/2, börjar vara trångt för maten nu, går sakta att äta fast hon får flera små mål per dag. Lilla gummanTagna idag 17/2 vid två tillfällen.

Hur många tror ni det är?

Jag har fått olika bud på antal, min dotter tror 4-5, Blozzas uppfödare tror 5 eller 7 och själv tror jag 5 eller 6 men det är svårt veta. Jag får fota och lägga upp fler bilder eftersom men gissa gärna på om ni vill för jag lär ju ändra mig fram och tillbaka innan vecka 10 då hon är beräknad att valpa

Så nu är det inte så långt kvar innan Johtina´s Blozzom "Blozza" och Vittoria´s All Inclusiva "Olle" blir föräldrar

Har fått en hälsning från Lillaing´s Edwin "Gangster" och matte Maria, här är Gangster tillsammans med sin ena kompis Mr Bean och dom har roligt tillsammans som ni ser.

Jag blir alltid så glad då jag får bilder och hälsninger från "mina" valpar och deras underbara ägare. Tack Maria för dessa två härliga bus bilder.

Jag tar så gärna emot bilder från alla mina valpköpare, så skicka gärna bilder till mig på "mina" valpar

Idag har vi här i Sörmland verkligen haft vårkänslor, solen värmde så skönt från klarblå himmel och + 11,5 grader mitt på dagen. Våren är här och det är underbart

I morgon åker jag ner till Småland och lämnar tillbaka Johtina´s Dirty Harry "Pysen" som varit inlånad, tack goa Anita för ditt förtroende att låta mig rå om underbara Pysen

Vackra gossen Johtina´s Dirty Harry "Pysen" som jag kommer sakna dig, men tur är att jag kommer träffa honom då och då iaf annars hade jag nog inte släppt honom så lätt för han är helt underbar denna gosse Med som resesällskap tar jag mor och dotter med mig, alltså Måniq och Smulan. Det får bli dom två jag tar med så det underlättar för min bror då han går hit och tar ut hundarna på dagen, är ändå många för honom att hålla reda men går säkert bra iaf fast han inte är van men han känner ju alla hundarna iaf och tomten är ju inhägnad också som tur är.

Kram från mig och flocken

 

Måndagen den 17 februari 2014 kl. 23:47

BLOGGEN | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

(Ingen rubrik)


Hoppas Ni Alla får en fin helg !!

Nu är jag ganska säker på att Blozza är dräktig, allt talar för det. Så nu går jag verkligen i väntans tider att få små tassar mellan det vackra paret på bilden ovan, Olle och Blozza

Är Ni intresserad av en valp eller har frågor är Ni varmt välkomna att kontakta mig

 

Fredagen den 7 februari 2014 kl. 17:55

BLOGGEN | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Lördags godis & snö

Ja Lördags godis är gott men det blir inte bara Lördagar dom får gott att tugga på. Tjurmuskel är en av hundarnas favoriter och det syns nog på bilderna


Måniq ligger i Bia-huset och tugga på sin tjurmuskel.


Olle ligger på en fäll och tuggar på sitt.


Smulan ligger i min obäddade säng och njuter av sin tjurmuskel.


Blozza ligger i lill-mattes säng som också är obäddad och njurer av sin tjurmuskel.


Kicken ligger på en fäll bland leksaker och tuggar på sin tjurmuskel.


Flingan ligger på en fäll bredvid brorsan och tuggar på sitt.


Breenze ligger i stora bädden och tuggar på sitt.


Och Sasha ligger bredvid Breenze i stora bädden och tuggar på sin tjurmuskel.


Snön har ju kommit och det gillar inte jag men hundarna älskar det, eller jag har väl inget emot snö men min kropp gillar det inte då jag får skotta, annars är väl snön vacker. Men hundarna älskar det och det syns på bilderna.


Full fart


Måniq & Blozza störtar mot leksaken.


Syskonen Kicken & Flingan busar


Olle & Pysen som är på besök i kenneln


Full fart på fem av mina fjärilar

Många fler bilder finns i galleriet, i alla hundarnas album och i flocken tillsammans.

Tasskramar och nospussar från alla 8 pälstrollen

 

Lördagen den 1 februari 2014 kl. 20:33

BLOGGEN | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Lillaing´s kennel
Liten seriös uppfödning av Phaléne i lugn hemmamiljö.
Jag avlar endast på sunda och friska hundar med bra exterör och metaltitet. Mina hundar lever som familjemedlemmar och valparna får umgås i centrum och får mycke uppmärksamhet, blir sociala och vana vid andra hundar och alla ljud som förekommer i ett hem.

 

Kategorier

BLOGGEN

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.
 Choose your language